Vin

Published on februar 26th, 2014 | by Martin

Vinprofil: St. Michael-Eppan

Tønne Epan

Som så mange andre vinprodusenter i Syd-Tyrol har St. Michael-Eppan to navn, ett tysk navn og et italiensk navn. Dette kan fort bli litt forvirrende. Nårflaskene som er til salgs i Norge ofte har det tyske navnet trykt på flasken, men i Vinmonopolets lister heter de San Michele Appiano, som jo er det italienske navnet.St. Michael-Eppan er et kooperativ av vinbønder, som har gått sammen for å starte en vingård. De ble etablert i 1907 og er et av flere store kvalitets-kooperativ i Syd-Tyrol.

Eppan Flasker

 

I dag produserer de i underkant av 30 ulike viner i alle pris- og kvalitetsklasser, de fleste av disse er endrueviner, det er derfor enkelt å navigere i vinene deres siden druetypen vil være lett synlig på etiketten. I Norge er det 8 viner som er tilgjengelige på Vinmonopolet. Hovedvekten, som så ofte i Syd-Tyrol lager de mest hvitvin men de har og flere gode røde viner av lokale sorter slik som Lagrein.

San Michele Appiano Lagrein
San Michele Appiano (Alto-Adige, Italia)
Drue(r):Lagrein

Lukt av modne røde frukter, som kirsebær og plommer. Varm og kraftig på smak, men en fløyelkonsistens i munnen. Passer til kjøttretter og kraftige oster, men kan og drikkes alene.

Vinmonopolet (Bestillingsutvalget, 179,90 kr)

Comtess Sanct Valentin 2009
San Michele Appiano (Alto-Adige, Italia)
Drue(r):Lagrein

Vinen er en blanding av Gewürztraminer(70 %) og Sauvingnon og Riesling (15 % hver). Honning og tørket frukt på nesen. Smak av tropisk frukt som ananas, lichi og aprikos. Mye syre til lå balansere alt sukkeret (230 g/l) Henger lenge i munnen. Vinen er produsert ved å tørke druene i 3 måneder før de presses. 100 kilo druer gir 20 liter vin.

Vinmonopolet (Bestillingsutvalget, 299,00 kr)

Südtiroler Sauvingnon Lahn 2012
San Michele Appiano (Alto-Adige, Italia)
Drue(r):Sauvingnon blanc

Lukt av tomatblad og grapefrukt. Tung vin med fruktige elementer som varer passe lenge. Fin balansert syre. Noe urter på ettersmaken.

Vinmonopolet (Bestillingsutvalget, 179,90 kr)

 

San Michele Appiano Pinot grigio 2012
San Michele Appiano (Alto-Adige, Italia)
Drue(r):Lagrein

Kraftig vin til å være en pinot grigio. Mye frukt slik som pærer og noe eple og vanilje. Kraftig struktur men fin balanse mellom syre og sødme. Nor krydder på slutten av smaken. Vinen henger lenge i munnen. Vinen passer godt til fisk og hvitt kjøtt.

(Ikke tilgjengelig i Norge)

 


About the Author

Martin er veldig glad i vin fra Italia. Tunge rødviner er det som først og fremst får nesen til å virkelig våkne opp, men også lettere hvitviner når det nærmer seg sommeren.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑