Reise

Published on august 6th, 2014 | by Andreas-Johann

Røfft og elegant på Londons østkant

Lenge etter at siste jubelbrølene har lagt seg på de flotte anleggene til London-OL 2012 i bydelen Hackney, besøkte vi området. Ikke for å svømme eller sykle BMX, men på jakt etter artisansk øl og kanskje en matbit. Og det fant vi!

Millioner av pund er brukt bydelen for å skape mer liv og engasjement i et strøk som ellers er kjent for å være nedslitt. Nedslitte hus side side om side med flunkende, ubrukte anlegg og brede veier med få biler, et bilde som gjenspeiles i mang en OL-bydel verden over. Hackney er en av Londons fattigste bydeler og ligger langt unna Oxford street og andre glitrende turistområder. Etter lokaltog, buss og gåing går vi forbi mange slitte fasader. Mye er gjort for å gjøre området spennende, og en del har fungert.

Etter en stund kjenner vi lukta av vørter og annet fra ølproduksjon, og vi vet at vi har kommet rett – Queen’s Yard. Stedet som ble til ved at søsknene Tom og Jess møtte Neil som arbeidet i radio, og alle tre ville finne på noe nytt. Tom og Jess ville lage pizzaria mens Neil ville lage ekte artisanøl. Det ble til The Crate, et sted som blir stadig mer populært og kontinuerlig må se på utvidelse. I dag er det 45 ansatte på The Crate, hvorav fire er bryggere.

Det første vi legger merke til er det kreative interiøret. Her brukes jekkestropper og noen metallbiter for å lage benker, sengefjærer blir til lampeskjermer og mer til. Vi møter bryggeren og eieren Neil, som kan fortelle oss at det er en kul stil de kjører, men kan samtidig avsløre at budjsettets nødvendighet var en stor grunn til interiørstilen. Vi får og vite at de er såpass populære at en husbåt må gjøres om for å huse enda flere øltørste londonere om sommeren.

Crate har fem «kjernebrygg» som de kaller det; lager, golden ale, IPA, bitter og en stout. Alle produseres på området og prisene ligger på rundt £4 for en pint. De har også samarbeid med en bonde, og får produsert en egen cider. Mens vi var tilstede hadde de også den første samarbeidsølen sin, med norske Nøgne Ø!

 

Pizza var en selvfølge, og selv om det ikke er så mange valg så smakte det jammen godt. Prisene går fra £8 til £12, og selv om salvie og trøffel smakte godt, tok midtøsten-lam virkelig seieren. Eksempelmeny kan du se på TSL.

Tags: , , ,


About the Author

Er ganske interessert i vin, og har en bryggende (pun intended) interesse for øl. Bruker mye av fritiden på vininteressa, og ca tre-fire uker i året brukes på å besøke ulike produsenter rundtom i verden.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑