Reise

Published on april 10th, 2014 | by Andreas-Johann

København: Vesterbro Bryghus

Rett ved Tivoli og Hovedbanegården (togstasjonen) finner du Vesterbro Bryghus. De skilter selv med ølbrygging i området fra 1860. «Glem alt om smagen af almindeligt øl. Det her er en smagsoplevelse. Det er klasse.» lover de, og siden vi samtidig er sultne og de lover «Vesterbro Bryghus er også et dejligt madsted» er vi solgt – hit må vi! Sentralt skal det være, og med tanke på hvor rustikk lokalet ser ut på internettsiden burde det vel ikke være så vanskelig å finne fram? Vel. Til slutt går vi inn på cocktailbaren Streckers som lyser til oss med et stort neonskilt, og joda – her er også det «autentiske Bryghuset med røtter tilbake til 1860». Vi er skeptisk, men sulten og nysjerrigheten tar overhånd.

Første inntrykk etter inngangen er dog langt koseligere enn forventa. Til venstre er det store tanker for ølbrygging som stikker opp fra andre etasje, en lang bardisk hvor det profileres eget brygg, spiseområde, åpent kjøkken og nedgang til underetasjen hvor man kan se lagringstankene samt tilgang til toaletter og et koselig område for ca 25 personer, komplett med små «tapp selv»-ølvtønner på bordene. At en vennegjeng kan slå seg ned her en kveld og ha det koselig, virker ganske sannsynlig.

Men, maten. Vi er begge ganske sultne, men deler oss smaksmesig. Lønsjmenyen, eller «frokost» som det kalles i Danmark, byr på en del alternativer. En av oss går for en tallerken med tradisjonell dansk mat mens andre går for en spesialitet som ethvert ølsted som er stolt av seg selv burde gjøre bra; burger! Som en liten forrett virker det ganske naturlig å bestille en smaksfjøl med de fem ølene som er på tapp nå; Amberg lager, Hvede, Red Ale, IPA og Blond lager. Disse kommer raskt på bordet, i små glass som alle hviler på en ølbrikke med navnet på ølet. Så enkelt de gjør det for oss!

Smaksfjøl på Vesterbro Bryghus med deres nåværende øltyper; Amber lager, hvede, red ale, IPA og blond lager.

 

VB Amber Lager
Vesterbro Bryghus (København, Danmark)
Type: Amber Lager

Lett sødme, men med litt substans. Fungerte fint til Creme Brulee.

Vesterbro Bryghus

VB Hvede
Vesterbro Bryghus (København, Danmark)
Type: Hveteøl (ufiltrert)

Friskt og ufiltrert hveteøl. Det er brukt både pilsner- og hvetemalt. Ølen har en god og aromatisk smak, og fungerer godt som tørsteslukker.

Vesterbro Bryghus

VB Red Ale
Vesterbro Bryghus (København, Danmark)
Type: Amerikansk Red Ale

Ølen er laga med fargemalt og karamelmalt, og det er brukt aroma-humle. Framstår som litt kjedelig – lover litt mer enn den kan levere.

Vesterbro Bryghus

VB IPA
Vesterbro Bryghus (København, Danmark)
Type: India Pale Ale

En ganske typsik IPA, med litt tilsatt hvetemalt. God tørrhet og middels skarphet gjør at denne ølen passer for personer som liker IPA men ikke vil ha de største utfordringene på ganen.

Vesterbro Bryghus

VB Blond Lager
Vesterbro Bryghus (København, Danmark)
Type: Østerrisk lager

Ølen virker kjedelig og lite inspirerende. Malten er fra Østerrike og humlen er fra både Tyskland og Tjekkia. Gjæren er tradisjonelt fra Tyskland, men er kultivert i Vesterbro Bryghus.

Vesterbro Bryghus

Hvordan var maten?Burgeren var spennende med hjemmelaga brød og god, spicy dressing. Frokosttallerkenen var dog langt mer skuffende. I midten var det en stor bit med fisk som var fritert (og dvassen), og diverse «autentiske» salater var i virkeligheten mengde rpå mengder med rømme blanda med krydder og noen andre ingredienser. Men siden testen for et ølsted er burger, får de et godkjent her også.

Retur med mange…
To uker senere returnerer vi med noen få venner.. 29 personer blir vi totalt. Som omtrent alle andre steder i København må man forhåndsbestille maten dersom det er over ni personer i selskapet, så den store valgfriheten har man ikke her, og det passer nok ikke for alle lommebøker å bli tvunget til å bestille en treretters – og naturligvis klarer ikke kjøkkenet å lage trerettersen til 198kr, man må opp på en meny til minst 358kr. Maten ble dog servert på tide, og smakte utsøkt.


About the Author

Er ganske interessert i vin, og har en bryggende (pun intended) interesse for øl. Bruker mye av fritiden på vininteressa, og ca tre-fire uker i året brukes på å besøke ulike produsenter rundtom i verden.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑