Vin

Published on juni 2nd, 2013 | by Andreas-Johann

Vinskole for barn i Bordeaux

Vinbyrået i Bordeaux (CIVB) har lansert et program for å øke kompetansen innen vinmaking allerede på barneskolenivå. Målet er å få barna interessert i vinmaking, som er et veldig viktig nærings- og kulturgrunnlag i området. Om det er trenden i Frankrike hvor ungdom i stadig større grad trekkes til øl til mat og fest eller et behov for flere vinmakere som står for motivasjonen vites dog ikke.

 

Skoleprogrammet går ut på å få unge franskmenn i Bordeaux-regionen ut i vinmarkene. Opplæringsopplegget inkluderer blant annet besøk til vingårder og læremateriale som «Mon Cahier des Vignes» (Mi vinarbeidsbok). Gjennom opplegget lærer barna om de ulike sesongene og hvordan været påvirker vinen samt annet teoretisk materiale – men også det å smake på druer i ulike stadier. Aldergrsuppa er seks til elleve år.

CIVB legger vekt på at opplegget er fullfinansiert av dem selv, inkludert transport til og fra vingårdene, klistremerker for motivasjon og trykte arbeidsbøker.

Om du er interessert i vin og vil øve på litt fransk, kan du laste ned elevheftet (2. syklus, andre er også tilgjengelig) og lærerheftet.

I tillegg til fysisk innhold er det laget en ganske innholdsrik nettside med mange fine bilder som viser ulike stadier av vinproduseringa. Det er også en interaktiv del hvor lærere kan legge opp historier fra vingårdbesøk med bilder og lignende, men i skrivende stund er det lite innhold der.

CIVB-presidenten sa ved lanseringa «Målet vårt er å beskytte kulturarva som vinproduksjon gir, promotere vinregionen og gi barn en forståelse for sivilisasjonen og vinen.»


About the Author

Er ganske interessert i vin, og har en bryggende (pun intended) interesse for øl. Bruker mye av fritiden på vininteressa, og ca tre-fire uker i året brukes på å besøke ulike produsenter rundtom i verden.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑