Drinker

Published on mai 4th, 2013 | by Andreas-Johann

Mimosa, enkel og perfekt champagnedrink

Denne drinken oppstod på 1920-tallet og har to navn; i England heter den Buck’s Fizz mens den «over dammen» ble fort hetende Mimosa, etter blomsten Acacia Dealbata som er appelsinjus-gul.
Cocktailkjennere skal ha det til at drinken først ble skjenket i London, nærmere sagt Buck’s Club. Men da drinken kom til Frankrike, måtte den naturligvis få et ikke fullt så anglofilsk navn.

Når man har både sprudlende vin, eller Champagne om man skal være fin om det, og appelsinjus på frokostbordet samtidig, kan vi røpe at denne drinken er svært lett å lage, og noe de fleste setter pris på – selv de som ikke er glad i musserende vin. Men naturligvis, til bedre ingredienser, til bedre resultat. Ferskpressa appelsinjus gir definitivt best smak, men det er ikke alltid man har den luksusen tilgjengelig…

Mimosa
Forfatter: 
Oppskriftstype: Drink
Rett: Drink
Forberedelser: 
Matlaging: 
Total tid: 
 
Enkel men elegant champagnedrink
Ingredienter
  • 1 del champagne/musserende vin, helst Brut (tørr)
  • 2 del god appelsinjus
Hvordan
  1. Hell oppi appelsinjus
  2. Hell oppi vin
Notat
Variasjoner: For mindre søt drink, øk mengden champagne. For fruktigere drink, tilsett først en halv jordbær i bunnen av glasset. Smaker også godt med et eller to blad frisk mynte

Hvilke ingredienser bør man bruke?

Det er naturligvis fullstendig mulig å bruke den flotteste Vintage-Champagnen til denne drinken, men de fleste vil nok synes at det er en smule råflott å bruke ekte Champagne i drinker. Musserende vin er en annen mulighet, for eksempel Champagne-lignende Metode Champagnois eller kanskje noe lettere og fruktigere som Prosecco, eller annen musserende vin. Smaken av drinken avgjøres av kvaliteten på vinen og jusen. Skal du bruke en god vin, vil vinninga gå opp i spinninga ved å bruke en billig-jusSkal du virkelig ha en god mimosa, så kjøper du gode appelsiner, og lager juicen selv.

 

Les mer om Mimosa-drinkens historie hos Esquire

Tags: ,


About the Author

Er ganske interessert i vin, og har en bryggende (pun intended) interesse for øl. Bruker mye av fritiden på vininteressa, og ca tre-fire uker i året brukes på å besøke ulike produsenter rundtom i verden.



One Response to Mimosa, enkel og perfekt champagnedrink

  1. Pingback: korka | et sprudlende bloggkollektiv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑