Mimosa, enkel og perfekt champagnedrink
Denne drinken oppstod på 1920-tallet og har to navn; i England heter den Buck’s Fizz mens den «over dammen» ble fort hetende Mimosa, etter blomsten Acacia Dealbata som er appelsinjus-gul.
Cocktailkjennere skal ha det til at drinken først ble skjenket i London, nærmere sagt Buck’s Club. Men da drinken kom til Frankrike, måtte den naturligvis få et ikke fullt så anglofilsk navn.
Når man har både sprudlende vin, eller Champagne om man skal være fin om det, og appelsinjus på frokostbordet samtidig, kan vi røpe at denne drinken er svært lett å lage, og noe de fleste setter pris på – selv de som ikke er glad i musserende vin. Men naturligvis, til bedre ingredienser, til bedre resultat. Ferskpressa appelsinjus gir definitivt best smak, men det er ikke alltid man har den luksusen tilgjengelig…
- 1 del champagne/musserende vin, helst Brut (tørr)
- 2 del god appelsinjus
- Hell oppi appelsinjus
- Hell oppi vin
Hvilke ingredienser bør man bruke?
Det er naturligvis fullstendig mulig å bruke den flotteste Vintage-Champagnen til denne drinken, men de fleste vil nok synes at det er en smule råflott å bruke ekte Champagne i drinker. Musserende vin er en annen mulighet, for eksempel Champagne-lignende Metode Champagnois eller kanskje noe lettere og fruktigere som Prosecco, eller annen musserende vin. Smaken av drinken avgjøres av kvaliteten på vinen og jusen. Skal du bruke en god vin, vil vinninga gå opp i spinninga ved å bruke en billig-jusSkal du virkelig ha en god mimosa, så kjøper du gode appelsiner, og lager juicen selv.
Les mer om Mimosa-drinkens historie hos Esquire
Pingback: korka | et sprudlende bloggkollektiv