Vin

Published on september 1st, 2013 | by Martin

Lagrein: Barberas arvtager?

Sommeren er på hell, og etter å ha kost oss med hvitvin og musserende vin er det på tide å finne frem rødvinene igjen. Vi i Korka.no ønsker denne høsten å vise frem vindruer som du kanskje ikke har hørt så mye om fra før.

Først ut i denne serien er Lagrein. Lagrein er en drue som kommer fra Italia, og som dyrkes i Syd Tirol og Adige-dalen. Den er kjent for å smake av sure plommer, bitre kirsebær og mørk sjokolade. Fargen er en mørk og dyp rød-lilla farge. Viner laget av Lagrein er fruktige og finnes både som røde viner og som roseviner. I hovedsak er dette viner som skal drikkes unge, men noen produsenter eiker de røde vinene, da kan de i gode årganger lagres i 10 år.

Vinmonopolet har noen gode eksempler inne i sine lister. For de som er heldige nok til å bo i Bergen og Oslo kan det være verdt å ta en tur innom spesialpolene i Vika og Valkendorfsgate. Disse tok inn en rekke viner laget på Lagrein i fjor, og har fortsatt noen igjen i hyllene.

San Michele Appiano Lagrein
San Michele Appiano (Alto-Adige, Italia)
Drue(r):Lagrein

Lukt av modne røde frukter, som kirsebær og plommer. Varm og kraftig på smak, men en fløyelkonsistens i munnen. Passer til kjøttretter og kraftige oster, men kan og drikkes alene.

Vinmonopolet (Bestillingsutvalget, 179,90 kr)


About the Author

Martin er veldig glad i vin fra Italia. Tunge rødviner er det som først og fremst får nesen til å virkelig våkne opp, men også lettere hvitviner når det nærmer seg sommeren.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑