Reise m.m.

Published on mai 6th, 2013 | by Andreas-Johann

Kinesiske vingårder tenker nytt

Er kinesiske vingårder endelig på vei bort fra kopiering av vesten både i vinstil og vingårder? Kanskje, og ASTERISK er nok den mest synlige endringa på denne fronten.

ASTARISK_02Det har blitt produsert vin i Kina i mer enn 4.600 år, men først i 1980 ble det en oppsving i moderne vinproduksjon ved lansering av et samarbeid mellom franske Rémy Martin og Tianjin. Kinesiske vingårder har siden da blitt større og større, og de mer eksklusive har gjerne kopiert både vinstil og vingårdene til sine vestlige parter. Eksklusive vinprodusenter er ikke fremmed for å bygge store lokaler i stil som franske, tyske eller italienske drømmeslott eller for den saks skyld tradisjonelle kinesiske templer.

Trenden med å bygge moderne lokaler for å vise fram egenhet for vinen har kanskje nå også kommet til Kina, hvor arkitektbyrået SAKO har designet et stort bygg for en forholdsvis stor produsent. Bygget er formet som en femkantet asterisk og er over 2.000m² stort innvendig. I kjelleren venter produksjonslokaler mens representasjonslokaler og restaurant er i første etasje.

 

 

ASTARISK_09

asterisk

Les mer og se flere bilder:
Europaconcorsi, Chinese Architects Review


About the Author

Er ganske interessert i vin, og har en bryggende (pun intended) interesse for øl. Bruker mye av fritiden på vininteressa, og ca tre-fire uker i året brukes på å besøke ulike produsenter rundtom i verden.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑