Reise m.m.

Published on oktober 23rd, 2012 | by Andreas-Johann

Vinrester kan bli drivstoff

Å gjøre det meste av matavfall har de siste årene blitt en stadig viktigere trend med både restauranter og matprodusenter som streber etter å promotere seg selv som miljøbevisste. Men hva med vinproduksjon? Det er mye organisk restavfall fra pressingen av vindruer og selv om noe av dette nå blir brukt til å lage brennevin som Grappa, er det fortsatt veldig mye igjen.

 

En gruppe forskere fra Danmark, USA, Taiwan og andre steder har sammen med det amerikanske universitetet Pennsylvania State University forsket på akkurat dette. Resultatene er ganske spennende, og konklusjonen at restavfallet kan benyttes for å produsere biodrivstoff er virkelig interessant.

 

Metoden som er testa nå har vist at man kan få omtrent halvparten så mye etanol ut av et tonn druepressrester som et tilsvarende tonn med korn, men man jobber videre på løsninger.

 

Vi kan nok ikke med det første helle restene av en gammel Bag-in-Box på tanken og kjøre videre, men i mellomtiden kanskje noe lignende – drivstoff laga fra favorittvinprodusenten?

Kilde: Ensilage and Bioconversion of Grape Pomace into Fuel Ethanol (acs.org)

Tags: , ,


About the Author

Er ganske interessert i vin, og har en bryggende (pun intended) interesse for øl. Bruker mye av fritiden på vininteressa, og ca tre-fire uker i året brukes på å besøke ulike produsenter rundtom i verden.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑