Vin

Published on september 20th, 2012 | by Martin

Vinbesøk: Reinhold Haart

Familien bak Reinhold Haart har drevet med vin i nesten 700 år. Det gjør de til en av de mest tradisjonsrike vinfamiliene i hele Tyskland. Klemt mellom Mosel-elven og de bratte bakkene i Piesport siden 1337 lager familien sine Riesling-viner.

Våpenskjoldet til Haart-familien, som har dyrket vin i Piesport siden 1337

Piesport er en liten men viktig vinlandsby. I de bratte skråningene ned mot Mosel oppstår det et helt særegent mikroklima. Elven passer på at det ikke blir for varmt i løpet av dagen og den grove jorden med mye steiner i holder varmen i løpet av natten. Dette kombinert med rikelig med sol, lange vintradisjoner og, det  som må sies å være verdens beste hvite-drue, Riesling, må jo bare bli bra.

Reinhold Haart er en klassisk produsent. De produserer kun Riesling, og det meste av vinmarker er i Piesport. Vinen de lager er klassiske, med mye eleganse og et stort lagringspotensiale, selv om mange av dem kan nytes allerede som unge.

 

Haart to Haart, feinherb 2011
Reinhold Haart (Mosel, Tyskland)
Drue(r): Riesling

Feinherb er den tyske betegnelsen for halv-tørr. Haart to Haart er en god basis vin, som har smak av mye frukt, særlig grønne epler. Toner av sitrus og lime. Litt enkel, gjør seg best alene.

Vinmonopolet (Bestillingsutvalg, 255,00kr )

Grafenberg Kabinett 2011
Reinhold Haart (Mosel, Tyskland)
Drue(r): Riesling

Mye frisk mineralitet. Fin restsødme. En frisk vin, men smak av lime og grønne epler. Kompleks og velbalansert. Har en kjølende effekt i munnen. Vinen passer godt til sterk mat, særlig asiatiske retter med rene smaker. Kan lagres i 5 til 10 år, avhengig av årgang.

Vinmonopolet (Bestillingsutvalg, 169kr for 2008)

Ohligsberger feinherb 2009
Reinhold Haart (Mosel, Tyskland)
Drue(r): Riesling

Søtlig lukt. Smaker av lett aprikos og epler. Tykk og rik i munnen. Men har samtidig nok syre til at den oppleves som tørr. Den er frisk og lett, men samtidig kompleks. En svært lettdrikkelig og behagelig vin.

Vinmonopolet (ikke tilgjengelig i Norge)

Goldtröpfchen kabinett 2007
Reinhold Haart (Mosel, Tyskland)
Drue(r): Riesling

Nøtter og en kremete, nesten smøraktig følelse i munnen. Smak av pærer og steinfrukt, slik som fersken og aprikos. Mye mineralitet. Fyldig på nesen. En enorm kompleksitet. 2008 var mye søtere og roligere. 2008 vil ikke bli like bra som 2007, men vil bli betydelig bedre.

Vinmonopolet (Bestillingsutvalg, 219,00kr)


About the Author

Martin er veldig glad i vin fra Italia. Tunge rødviner er det som først og fremst får nesen til å virkelig våkne opp, men også lettere hvitviner når det nærmer seg sommeren.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑