Drinker

Published on september 2nd, 2012 | by Andreas-Johann

0

Spennende Daiquiri

Vi kjenner den alle sammen. Strawberry Daiquiri, lettdrikkelig med eller uten alkohol og en velkjent slager hvorenn nordmenn reiser på ferie, om det så er på danskebåten, til syden eller til og med alpene. Vi kan tydeligvis ikke få nok av den, men man kan finne på mye mer spennende enn basisen som «alle» liker.

Hvor kommer så denne søte drinken fra?

Webtender kan fortelle at drinken er kjent under mange navn som Cuban Cocktail og ørten variasjoner av Daiquiri. Originalen er ganske enkel:

«The original and correct recipe for the Daiquirí is stated in terms of a single cocktail as 1/2 teaspoonful sugar, juice of half a lime, and 1 jigger of white label rum. This is a cocktail that is difficult to improve upon. It is dry, yet smooth…» – David Embury, The fine Art of Drink Mixing, 1948

Langt mer enn jordbær..

Hvem har sagt at Daiquiri må være med jordbær? Nei, langt ifra – det er mange fantastiske varianter.. Originalen er ganske enkel, søt og frisk – med lime. Men fantasien setter grensene her. Vi har smakt fantastisk gode og grøssende bitre versjoner med alt fra mango, lichi, banan(!) og andre tropiske frukter til mer norske som bjørnebær, blåbær og lignende.. og alle fungerer på en god men sær måte. Prøv noen nye ingredienser, og du vil bli overraska hvor fleksibel denne drinken kan være.

Prøv en annen sitrus

Ingen sier at du bruke lime, det finnes mange andre sitrusfrukter der ute. Sitron og grapefrukt er syrlig mens nektarin, appelsin og klementiner kan være et friskt alternativ om du vil kutte ned på sukkermengden.

En god rom gir bedre drink

Den mest solgte lyse romtypen i Norge erBacardi Superior med 82.510 liter solgt i 2011. Men Vinmonopolet har mange ulike romtyper – prøv ut en ny en! Snakk med betjeninga på Vinmonopolet og få gode tips basert på hva du allerede liker.

Bitter kan (fram)heve smaken

Dersom du kan overleve uten den altfor søte smaken er det spennende å prøve ulike bittertillegg. Pimm’s, Campari, Aperol og Angostura er noen tradisjonelle drinkbitters som er vanlig å ha i drinker, men du kan også være enda mer vågal med Jägermeister eller Aloe?

Flere ting enn sukker kan være søtt

En sukkerlake trenger ikke å bestå av bare sukker og vann – du kan legge til litt bananskall eller til og med kanelsirup. Om du vil prøve andre ting enn sukkerlake kan du lage noe tilsvarende med for eksempel rørsukker eller sukkererstatninger.

 

 


About the Author

Er ganske interessert i vin, og har en bryggende (pun intended) interesse for øl. Bruker mye av fritiden på vininteressa, og ca tre-fire uker i året brukes på å besøke ulike produsenter rundtom i verden.Back to Top ↑