Anmeldelse

Published on september 1st, 2012 | by Martin

Sommervin fra Winter

Stefan Winter vinmaker og eier av Weingut winter

Stefan Winter kjøpte vingården sin i 2002, mens han enda var under utdannelse til å bli en vinmaker. Han var ferdig med ønoligi studiene i 2003 og har siden vært eier og vinmaker for Weingut Winter. Det er tre år siden Winter kom inn på det norske markedet, og Norge har blitt det viktigste eksportmarkedet for den lille produsenten. Produksjon ligger mellom 200.000 og 220.000 flasker i året. I 2011 solgte Vinmonopolet 40.000 flasker med Rielsing Trocken 2010, dette er en vin som er spisesallaget for for det norske markedet, med en lavere alkoholprosent og med mer syre for å balansere den økte restsødmen. 60 % av det han dyrker er Riesling. Resten er forelt mellom Sylvaner, ulike Pinot-druer og litt chardonnay.

Vinene fra Winter kjennetegnes av en letthet i munnen. De er rene og elegante med mye mineralitet

I Rheinhessen har mange unge vinprodusenter. De har tatt utdanning og endrer nå hvordan vin lages i Rheinhessen. De går bort fra søte og halvsøte viner, og produserer tørre viner av svært høy kvalitet. De blir viner med terroir eller med et opphav på norsk. Vinene skal vise hvor de er laget, og vinmakerens jobb blir ikke å lage vinen, men å hjelpe vinen med å vise hva den er god for. Den viktigste jobben gjøres i vinmarken, ikke i kjelleren etter at druene er høstet.

Mange av de unge produsentene fra Rheinhessen har gått sammen om å danne en forening for å vise frem det nye Rheinhessen  Message in a Bottle.

Riesling Trocken 2011
Weingut Winter (Rheinhessen, Tyskland)
Drue(r): Riesling

 

Ren nese. Smaker av mye frukt, spesielt grønne epler. Litt men ikke for mye syre som balanseres godt av sødmen i frukten. Ganske lang ettersmak, med krydder og sitrus.

Vinmonopolet (Basisutvalg, 119kr for 2010)

 
Steinwein Riesling trocken 2011
Weingut Winter (Rheinhessen, Tyskland)
Drue(r): Riesling

Som navnet sier så er dette en vin men mye mineralitet. Smaker floralt og av epler. Det er en vin med lite restsødme (kun 1 gram sukker) noe som og gjør at vinen trenger mindre syre for å være balansert. Munnfølelsen er stor og gir en varme som brer seg i hele munnen. Ettersmaken gir punsh og avslutter med tropiske frukter.

Vinmonopolet (Basisutvalg, 154,90kr for 2010)

 
Riesling Leckerberg trocken 2011
Weingut Winter (Rheinhessen, Tyskland)
Drue(r): Riesling

 

Vinen kommer fra 50 år gamle vinstokker. Litt lukket på nesen, vinen trenger å være åpen en stund før den drikkes. Karaftig mineralitet, med et hint av lakris. Modne epler. God sødme og en mild syrlighet, som gir en svært god balanse. Krydder på ettersmaken. Trenger å lagres i 4 til 5 år før den er moden.

Vinmonopolet (Bestillingsutvalg, 229,90kr for 2010)

 


About the Author

Martin er veldig glad i vin fra Italia. Tunge rødviner er det som først og fremst får nesen til å virkelig våkne opp, men også lettere hvitviner når det nærmer seg sommeren.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑