Musserende

Published on oktober 28th, 2012 | by Martin

Sekt – Tysk musserende vin

Champagne går aldrig av moten, og er en naturlig del av enhver feiring. Prisen på champagne har gjort at champagne kun drikkes ved spesielle anledninger. I Norge drikker vi stadig mer musserende vin. I fjor drakk vi 2,8 millioner liter eller 3,7 millioner flasker, det er en økning på over 10 % fra 2010. Vi drikker: Champagne og Cremant fra Frankrike, Cava fra Spania og Prosecco fra Italia. Også tyskland har sin musserende vin, Tysk Sekt.

Sekt er i all hovedsak produsert etter samme metode som champagne, men ofte av litt andre druetyper. Sekt er ikke alltid like bra, pass på å kun kjøpe Sekt som det står Deutscher Sekt på, det er den eneste måten du kan garantere deg for at det faktisk er tysk vin som er på flasken, og ikke vin fra andre land som er blitt gjort om til en musserende vin i Tyskland.

Riesling har blitt en favoritt for mange, så hvorfor ikke drikke en Sekt laget på rieslng? Utvalget på Vinmonopolet er ikke blandt de mest omfangsrike, men det finnes enkelte godbiter som er vedrt å spore opp.

I Reihnhessen og Reingau produserer nesten alle vingårder litt sekt ved siden av produksjonen av vanlig vin. Produksjonen holder høy kvalitet, dette er mulig fordi det er mange Sekt-spesialister som hjelper vingårdene med å lage sekt. Kommer du over Sekt fra de store tyske kvalitets-vinhusene, slik som Kloster-Eberbach, Doctor Loosen og Weingut Wittmann.

N.V. Riesling Sekt Trocken
Kloster-Eberbach (Rheingau, Tyskland)
Drue(r): Riesling

Lukt av gjær, brødbakst og mineraler. Smaker søtt av grønne epler og honning melon. Floral og rik, men Brioch. Fin syre, med god restsødme fra frukten. Veldig lettdrikkelig.

(ikke tilgjengelig i Norge)

Riesling Sekt Brut 2009
Landgraf (Rheinhessen, Tyskland)
Drue(r): Riesling

Smak av røde friske epler og søt gjærbakst. God struktur med fin balanse mellom syren og sødmen. Små tette bobler. Kunne vært enda tørrere.

(Ikke tilgjengelig i Norge)


About the Author

Martin er veldig glad i vin fra Italia. Tunge rødviner er det som først og fremst får nesen til å virkelig våkne opp, men også lettere hvitviner når det nærmer seg sommeren.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑