Vin

Published on august 3rd, 2012 | by Martin

Dansk Vin?

Danmark er kjent for Øl og Gammel dansk, men da jeg var i København oppdaget jeg noe mer. Jeg oppdaget Dansk vin!

 

1. august 2000 ble Danmark klassifisert som et vindyrkende land. Landet er delt i fire regioner; Bornholm, Skjelland, Jylland og Fyn. Det er plantet rundt 100 hektar med vinranker, noe som i internasjonal målestokk er det én mellomstor produsent dyrker.

Druene som kan dyrkes i Danmark er ikke de tradisjonelle internasjonale variantene. Du vil ikke finne noen Pinot Noir, Cab.sav, Merlot eller Pinot Grigio i Danmark. Danske produsenter har i stor grad satset på røde druer, noe som virker rart siden klimaet og temperaturen burde være bedre egnet for hvite druer og produksjon av musserende vin. Slik som vi har sett i England, der produksjonen og ette
rspørselen etter Engelsk musserende vin er stadig økende. Noe av forklaringen for hvorfor det er mest rødvin som produseres i Danmark kan være at da landet fikk sin status som vindyrkende land i 2000 var rødvinsbølgen på topp. Derfor ble det plantet mest av røde druer fra 2000. Bøndene har siden da fått erfaring fra kultivering av røde druer. Og det vil ta lang tid før hvitvin og musserende vin vil ta igjen produksjon av middelmodige røde viner.

Gode vinbutikker i København har stort sett en eller viner fra danske produsenter. De koster i overkant mye for kvaliteten de har, men som en kuriositet er de vell verdt pengene. Regn med å må ut med rundt 300 Danske kroner for å få noe som er godt. I underetasjen av varemagasinet «Magasin» på Kongens Nytorv er det en ok vinbutikk som har gode danske viner.

Kasptrup er en stor flyplass med mange butikker som selger lokal mat fra Danmark. Ingen av disse fører dansk vin (foreløpig) men du kan finne sjeldne viner fra Kina, som har fått mye anerkjennelse i Internasjonal vinpresse. Slik som Helan Mountin Merlot og cab.sav premium collection. Kanskje ikke akkurat dansk vin, men vell så spennende å prøve.

 

 

Foto: http://www.flickr.com/jamesz_flickr/ og  www.danskvin.dk/


About the Author

Martin er veldig glad i vin fra Italia. Tunge rødviner er det som først og fremst får nesen til å virkelig våkne opp, men også lettere hvitviner når det nærmer seg sommeren.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑