Hvitvin

Published on august 5th, 2012 | by Martin

0

Cave René Bentz – Luxembourg

Foto: Svein Terje Steffensen

Luxembourgs vinproduksjon er dominert av ett stort kooperativ Vins Moselle. Men det finnes noen få private utfordrere. Der Vins Moselle satser på kvantitet, for å dekke etterspørselen etter lettdrikkelig enkel vin til massene, fokuserer de fleste private produsentene på kvalitetsvin. Det er i dag omtrent 50 privateide vinhus i Luxembourg.

Cave René Bentz er en liten familiebedrift stiftet i 1933. I dag produserer Cave Renè Bentz mellom 40.000 og 45.000 flasker i året. Det meste av dette er Riesling, men de produserer og noe av Auxerrois, Pinot Blanc og andre Burgund-druer. Som de fleste andre produsenter i Luxembourg har Cave Renè Bentz også en produksjon av musserende vin. Musserende vin i Luxembourg blir i hovedsak laget på klassiske Champagne-druer samt Riesling. Luxembourg ligger klemt mellom Frankrike og Tyskland, det merkes og på vinen.

 

 

Gottesgöf Nostalgic 2011
Cave René Bentz (Moselle, Luxembourg)Drue(r): Riesling

Mineralitet og friske frukter på nesen. Vinen kjennes som fløyel i munnen med en forfriskende smak av lime og sitrus. Etterlater en varm og frisk ettersmak.En lett og forfriskende vin med komplekse noter. Utbytte fra vinmarken er under 33 hl/ha.

Ikke tilgjengelig hos Vinmonopolet

 

Bech-Machel Enschburg 2011, selectione
Cave René Bentz (Moselle, Luxembourg)Drue(r): Auxerrois
Lett og fin smak. Frisk, floral med hvite blomstrer. Litt kremete i munnen. God lengde med en fin struktur. En av de bedre vinene laget av Auxerrois.

Ikke tilgjengelig hos Vinmonopolet

 

Cremant Cuvèe Nicolas Brut
Cave René Bentz (Moselle, Luxembourg)Drue(r): 50 % Riesling, 25 % Auxerrois og 25 % Pinot Blanc
Frisk lett fin smak. God sødme. fine tynne bobler. Sitrus og grønne epler. Ettersmaken er lang og tørr. Litt gjærsmak men ikke for mye. Alt i alt en delikat vin som er sånn passende spennende.

Ikke tilgjengelig hos Vinmonopolet


About the Author

Martin er veldig glad i vin fra Italia. Tunge rødviner er det som først og fremst får nesen til å virkelig våkne opp, men også lettere hvitviner når det nærmer seg sommeren.Back to Top ↑