Anmeldelse

Published on februar 5th, 2011 | by Martin

0

Gambero Rosso Road show – Oslo

Gambero Rosso For fjerde året på rad arrangerer Gambero Rosso sitt Top Italian Wine Road Show. Denne gangen stoppet de innom Oslo, og Grand Hotell den 19. Januar. Med seg hadde de 56 topp-produsenter fra hele Italia. Mye godt med andre ord.

Arrangementet ble avholdt i samarbeid med Aperitiff, og hadde klart å trekke til seg mange deltakere. Det var rett og slett for mange deltakere. Hos de mest populære produsentene slik som Gaja og Masi og Ferarri risikerte du å stå 5 minutter i kø før du fikk smake. Når vinsmakingen bare varer 3 timer, var det vanskelig å rekke over de produsentene man ønsket å smake vin fra.

Hotell Grand – ikke alt på topp

Hotell Grand gir en fin og verdig ramme rundt et arrangement som dette. Å smake vin i bankettsalen der Nobel-middagen blir servert er en suveren ramme. Samtidig virket hotellet overrasket over at det var så mange som skulle delta på vinsmakingen. Det var ikke nok spyttebøtter, de som var satt frem var som regel fulle. For mineralvannet var det det motsatte problemet; for få flasker vann, og de som var satt frem var som regel tomme. Ikke det mest imponerende, men greit nok.

I god norsk stil var det flere av deltakerne som etter 3 timer (uten spytting) var godt påseilet. Jeg har deltatt på flere slike arrangementer i utlandet, og det er sjeldent noen drikker så mye at de blir problematisk beruset. Men her sto jeg, uten vann, uten mulighet til å spytte, i kø sammen med fulle nordmenn. Virkelig en sjarmerende kombinasjon.

Vin verdt å vente på
Mye var for all del bra med smakingen. Og da tenker jeg særlig på vinen. Det som imponerte meg mest var vinene fra Veneto og Piemonte, sammen med en og annen godbit fra Toskana. Jeg har aldri vært for imponert over vinene fra det sørlige fastlandsitalia, heller ikke denne gangen ble jeg overbevis om at de er på rett vei. Rustikk var det ordet som beskrev de fleste av disse vinen. Og det er jo ikke akkurat et kompliment når man er på Top Italian wines road show.

Her er noen høydepunkter:

Produsent:Prunotto
Vin: Bussia Barolo
Årgang: 2006
Drue: Nebbiolo
Beskrivelse: Søt bringebær, vanilje og røde bær. Tjære og nøttepreg. Lang ettersmak. Fyldig og rik. Svært god vin.

Produsent: Gaja
Vin: Barbaresco, Barbaresco
Årgang: 2007
Drue: Nebbiolo
Beskrivelse: Kraftig på nesen. Rik og intens. Rose, tjære og sjokolade. Henger i munnen lenge.

Produsent: Pio Cesare
Vin: Ornato Barolo
Årgang: 2006
Drue: Nebbiolo
Beskrivelse: Tung og kraftig, men samtidig balansert og delikat.Smak av jordbær, rose og vanilje. Mye tanniner, må lagres noen år.

 

Produsent: Zenato
Vin: Cresasso
Årgang: 2005
Drue: Corvina
Beskrivelse: Minner om en ripasso på lukt. Med smak av skogsbær og kirsebær med en god fylde i munnen. Ettersmak med god fylde og mineralitet. Den mest overraskende vinen i hele smakingen.

Produsent: Principe Corsini
Vin: Marsiliana Maremma IGT
Årgang: 2006
Drue: Cab.sav, Merlot, shiraz…
Beskrivelse: Kraftig krydder, pepper og kaffe. Kraftig vin med balanse og delikate smaker.


About the Author

Martin er veldig glad i vin fra Italia. Tunge rødviner er det som først og fremst får nesen til å virkelig våkne opp, men også lettere hvitviner når det nærmer seg sommeren.Back to Top ↑